Címlap Pályázatok Egyéni pályázat, 2015
Banner
 

Megnyert pályázataink

 NTP-TV-15-0094 Életvitel

                            Technika

Egyéni pályázat, 2015 PDF Nyomtat Email
Írta: Tóth Sándor   
2014 szeptember 15., hétfő 14:48

 A pályázat meghirdetője a Technikatanárok Országos Egyesülete

A pályázatot az általános iskolák felső tagozatos tanulói és a gimnáziumok azonos korú tanulói számára hirdetjük meg.

A pályázat témája: A mosás technikatörténete

A háztartási munkák közül az egyik legnehezebb munka volt a mosás. Erről írók, költők munkái is tanúskodnak, melyekben érzékeltetik a munka nehézségét.

A pályázók mutassák be, hogy az idők folyamán hogyan alakult ez a háztartási munka, milyen volt régen, és a technikai fejlődés hogyan könnyítette meg ezt a feladatot.

Javasoljuk, hogy a pályázó tanulók beszélgessenek nagyszüleikkel, készítsenek riportot, fényképet a régi eljárásokról, módszerekről.

A pályázatot egyénileg kell elkészíteni, elsősorban a saját elképzeléseiket írják le, rajzolják le. Amennyiben felhasználnak szakirodalmi részleteket vagy internetes cikkeket, ábrákat, akkor feltétlenül jelöljék meg azok forrását, de hangsúlyozzuk, hogy az egyéni elképzeléseket, rajzokat, megfogalmazásokat előnyben részesítjük. Kézírással is készíthetők a dolgozatok.

A pályázat terjedelme a 10 oldalt (A4) ne haladja meg a rajzokkal, képekkel, ábrákkal, grafikonokkal együtt. Elkészítőként egy név szerepeljen rajta, a pályázó iskolájának pontos címét és a technikatanár neve is.

Iskolánként egy pályázatot várunk, párhuzamos osztályok esetén kettőt. Több pályázó esetén célszerű iskolai szűrést végezni.

Beküldési határidő: 2015. február 28.

A pályázatokat a következő címre kell küldeni:

Borsos Miklós Általános Iskola (Kundermann Róbert tanár)

8400 Ajka, Móra Ferenc u. 19.

Eredményhirdetés a 2014/15. évi XVI. Országos Technikaverseny záróünnepélyén, 2015 májusában.

Utolsó frissítés: 2014 november 05., szerda 09:18
 
 

Látogatóink

Jelenleg 4 vendég olvas minket

Képek a galériából

No images

Statisztika

Tagok : 2964
Tartalom : 64
Linkek : 54
Tartalom megtekintés találat : 173333
donomo bunusuruz donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur casrzino saytleri casrzino saytleri casrzino saytleri donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur tupubor sitecisi tupubor sitecisi tupubor sitecisi tupubor sitecisi tupubor sitecisi tupubor sitecisi tupubor sitecisi behes sitecisi behes sitecisi onvirn ardrescisi tupibetr ardrescisi