Címlap Ez történt... Ez történt... Egyéni pályázatok eredményei - 2015
Banner
 

Megnyert pályázataink

 NTP-TV-15-0094 Életvitel

                            Technika

Egyéni pályázatok eredményei - 2015 PDF Nyomtat Email
Írta: Vesztróczy László   
2016 szeptember 10., szombat 16:15

 Egyéni pályázat 2015

        A Technikatanárok Országos Egyesületének Elnöksége (TOE) örömmel vette, hogy ebben évben is érkezett több pályamunka az egyesület által meghirdetett Egyéni pályázatra. Egyesületünk azokra a tanulókra gondolt ezzel a pályázattal, akik szeretnek önállóan gondolkodni, szívesen elmélyednek egy témában és megfogalmazzák elképzeléseiket.

        Ebben a tanévben egy háztartási témát jelöltünk meg a pályázók számára: tekintsék át, hogy az egykor igen nehéz háztartási munka, a mosás hogyan változott az idők folyamán.

        A pályázatra 15 iskolából 19 pályázatot értékeltünk szövegesen. Két iskolából a kiírástól eltérően több pályázatot küldtek, melyekből kettőt-kettőt értékeltünk, a többit sorrendbe állítottunk ugyan, de szövegesen nem értékeltük.

 

Első helyezettek:

Nyári Zsolt, 8. o., Tamási Áron Általános Iskola, Kisláng

Fórizs Bence, 5. o., Liszt Ferenc Általános Iskola, Budapest         

Csóka József, 7. o., Általános iskola és Szakiskola, Bőcs

 

Második helyezettek:

Kröel-Duray Viola, 8. o., Gárdonyi Géza Általános iskola, Sződliget

Prémus Karina, 6. o., Bolyai János Általános Iskola, Mosonmagyaróvár

Szilvási Kristóf, 8. o., Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, Tiszaújváros

.

Harmadik helyezettek:

Szabó Hajnalka, 8. o., Várkerti Általános Iskola és Szakiskola, Várpalota

Földvári Levente, 6. o., Általános Iskola és AMI, Tiszaújváros

Bodnár Lili, 8. o., Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, Tiszaújváros

 

A zsűrizés tapasztalatai:

A zsűri számára nehéz volt az értékelés, mert a pályázók többsége az interneten található anyagokat használta fel. Úgy gondoljuk azonban, hogy ez is hasznos volt, hiszen további tanulmányaik során is kell majd egy-egy téma feldolgozásához az internet adta lehetőségeket felhasználni. Az nem baj, hogy felhasználják az ott fellelhető anyagokat, de az egyszerű kivágás, majd bemásolás nem járható út. Arra kell a tanulókat rábírni, hogy az interneten talált anyagokat elolvasva saját gondolataikat, véleményüket fogalmazzák meg.

A megadott terjedelmi korlátot betartották a pályázók. Nagyon szép kézírásos pályázatokat kaptunk, és a jövőben is biztatjuk a pályázókat, hogy így készítsék dolgozataikat. A többség azonban géppel írta dolgozatát nagyon eltérő betűnagysággal. Ezért a jövőben célszerű lesz meghatározni ennek formáját. (Pl. Times New Roman, vagy Ariel, 12–es betűnagyság, 1,5-es sortávolság.)

Nagyon dicséretes, ha egy osztálynyi tanulót megmozgat a pályázat egy iskolában, de kérjük, hogy az iskolai szűrés után a legjobbat, párhuzamos osztályok esetén a két legjobbat küldjék be.

Az egyesület elnöksége tervezi az egyéni pályázat folytatását, a tervek szerint a világítás technikatörténetét kell a pályázóknak feldolgozni a fáklyától a LED lámpáig, melynek gondozását Velner András elnök úr vállalta a következő tanévben.

Utolsó frissítés: 2016 szeptember 10., szombat 16:18
 
 

Látogatóink

Jelenleg 3 vendég olvas minket

Képek a galériából

No images

Statisztika

Tagok : 2964
Tartalom : 64
Linkek : 54
Tartalom megtekintés találat : 172599