Banner
 

Megnyert pályázataink

 NTP-TV-15-0094 Életvitel

                            Technika

Egyéni pályázat, 2017/18-as tanév PDF Nyomtat Email
Írta: Kántor Zoltán   
2017 szeptember 10., vasárnap 12:43

 

Egyéni pályázat 2017/18-as tanév

 

A pályázat meghirdetője a Technikatanárok Országos Egyesülete. Az egyéni pályázatot az általános iskolák felső tagozatos tanulói és a gimnáziumok azonos korú tanulói számára immár ötödik alkalommal hirdetjük meg.

 

 

A pályázat témája: Lakóhelyem vízellátásának rövid története, ivóvizünk jelene, jövője

 

A pályázat témájának aktualitását adja az ivóvízbázisokról szóló fokozott gonddal való törődés, és a víz mint stratégiai tényező szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt.

    

A pályázat elkészítése során áttekinthetik a tanulók azt az utat, amit az emberiség és különösen nemzetünk a vízgazdálkodásban nagy lépésekben megtett.

 

Érdeklődjenek szűkebb szülőföldjükön, lakóhelyükön hogy napjainkig milyen vízvételi, vízellátási módszerek és technikák jellemezték az egyes történeti korokat. Mikor jelentek meg az ivóvízszolgáltatás különféle módszerei és technikai rendszerei. (Emlékek, interjúk, hogy az egyes eseményekre, technikai vívmányok megjelenésére és elterjedésére – használatuk élményére hogyan emlékeznek generációk, vannak-e, voltak-e településükön, vagy annak környezetében különleges kutak: gémes-, taposó-, serleges-, ill. ásott kút, ahonnan horoggal vödörben húzták fel a vizet.)

A pályázó ma milyennek ítéli vízfogyasztási szokásainkat, mit remél a közeljövő fejlesztéseitől, szolgáltatásaitól.

 

Mutassák be, hogy e területen milyen maradandó tevékenység fűződik magyar feltalálók, mérnökök, tudósok munkájához, milyen szerepet vállalt ebben a magyar vízipar és vízépítészet, ill. milyen irodalmi alkotásokban találunk leírást a témához kapcsolódóan.

 

A pályázatot egyénileg kell elkészíteni, elsősorban saját tanulmányaik, kutatásaik kapcsán. Amennyiben forrásokat: szakirodalmi részleteket, vagy internetes cikkeket, ábrákat használnak, akkor azok forrásjelölését feltétlenül tartalmazza a munka, de hangsúlyozhatjuk, hogy az egyéni megfogalmazások, illusztrációk előnyben részesülnek. Kérjük, kerüljék az interneten található szövegek változtatás nélküli bemásolását.

 

Kézírással is készülhetnek a dolgozatok és változatos illusztrációs technikákat is választhatnak a munkához. Amennyiben nyomtatott szöveg készül szövegszerkesztővel, úgy javasoljuk a Times New Roman betűtípus használatát, a 12-es betűméretet, és a 1,5 sortávolságot.

 

A pályázat terjedelme a 10 oldalt (A4) ne haladja meg: rajzokkal, képekkel, ábrákkal, grafikonokkal együtt. Elkészítőként egy név szerepeljen rajta, a pályázó iskolájának pontos címével és technika tanárának nevével együtt.

 

Iskolánként egy pályázatot várunk, párhuzamos osztályok esetén kettőt. Több pályázó esetén kérjük, végezzenek iskolai szűrést.

 

Beküldési határidő: 2018. február 28.

 

A pályázatot a következő címre kell küldeni:

Kaposvári Egyetem, Pedagógiai Kar Szakmódszertani Tanszék Velner András, főiskolai docens részére

                                                       7400 Kaposvár,
  Guba Sándor u. 40.


Eredményhirdetés a XIX. Országos Technikaverseny döntőjének záróünnepségén, Debrecenben, 2018 májusában lesz. A Technikatanárok Országos Egyesülete a kiemelkedő munkákat oklevéllel jutalmazza és anyagi lehetőségeihez mérten, ill. támogatóinak adományaiból tárgyjutalommal is díjazza.

 

 

Utolsó frissítés: 2017 szeptember 10., vasárnap 12:45
 
porn