Címlap Programajánló, infók Felhívások Egyéni pályázat 2023-24-es tanév
Banner
 

Megnyert pályázataink

 NTP-TV-15-0094 Életvitel

                            Technika

Egyéni pályázat 2023-24-es tanév PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2024 március 07., csütörtök 00:00

Egyéni pályázat 2023/24-es tanév

 

A pályázat meghirdetője a Technikatanárok Országos Egyesülete. Az egyéni pályázatot az általános iskolák felső tagozatos tanulói és a gimnáziumok azonos korú tanulói számára immár TIZEDIK alkalommal hirdetjük meg.

A 2024. tavaszi pályázat témája:

 

Hulladékgazdálkodás, újrahasznosítás lakókörnyezetemben, ill.

a polgárok környezettudatossága

 

A pályázat témájának időszerűségét adja a hulladékgazdálkodás legutóbbi években zajló racionalizálása. A pályázat elkészítése során áttekinthetik a tanulók környezetük környezettudatosságban bekövetkezett változásait, ennek rövid történetét. Hogyan áll az újrahasznosítás kérdése a háztartásokban és műszaki környezetünkben. Milyen érvek vannak alkalmazásuk mellett, mi szól ellenük, és milyen megoldások segítik a fogyasztás környezeti terheit csökkenteni.

A pályázatot egyénileg kell elkészíteni, elsősorban saját tanulmányaik, kutatásaik kapcsán. Amennyiben forrásokat: szakirodalmi részleteket, vagy internetes cikkeket, ábrákat használnak, akkor azok forrásjelölését feltétlenül tartalmazza a munka, de hangsúlyozhatjuk, hogy az egyéni megfogalmazások, illusztrációk előnyben részesülnek.

Kézírással is készülhetnek a dolgozatok és változatos illusztrációs technikákat is választhatnak a munkához. Amennyiben nyomtatott szöveg készül szövegszerkesztővel, úgy javasoljuk a Times New Roman betűtípus használatát, a 12-es betűméretet, és a 1,5 sortávolságot.

A pályázat terjedelme a 10 oldalt (A4) ne haladja meg: rajzokkal, képekkel, ábrákkal, grafikonokkal együtt. Elkészítőként egy név szerepeljen rajta, a pályázó iskolájának pontos címével és technika tanárának nevével együtt.

 

Eredményhirdetésre az országos tanulmányi versenyeink döntőjének záróünnepségén kerül sor, ill. levélben értesítjük a pályázót. Ezek az alkalmak 2024. májusában lesznek, mely helyszínekről, időpontokról a pályázók értesítve lesznek pályamunkáik elbírálása után.

.

A Technikatanárok Országos Egyesülete a kiemelkedő munkákat oklevéllel jutalmazza és anyagi lehetőségeihez mérten, ill. támogatóinak adományaiból tárgyjutalommal is díjazza.

 

Beküldési határidő: 2024. április 30., péntek

 

A pályázatot a következő címre kell küldeni:

 

MATE, Kaposvári Campus

Neveléstudományi Intézet, Szakdidaktikai Tanszék

Velner András, főiskolai docens részére

7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.

ill. a pályázat email fiókja:

Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.  

 

Az email tárgyában kérjük feltüntetni: Egyéni pályázat 2024

 

Utolsó frissítés: 2024 március 08., péntek 10:31
 
 

Látogatóink

Jelenleg 11 vendég olvas minket

Képek a galériából

Statisztika

Tagok : 2968
Tartalom : 64
Linkek : 54
Tartalom megtekintés találat : 186532