Címlap
Banner
 

Megnyert pályázataink

 NTP-TV-15-0094 Életvitel

                            Technika

Cselekvési program 2007-10 PDF Nyomtat Email
Írta: Tóth Sándor   
2008 december 23., kedd 18:48

A Technikatanárok Országos Egyesülete Elnökségének

Cselekvési Programja

2007 – 2010.

  • A  Nemzeti Alaptanterv, a Kerettantervi Rendszerek és a Helyi Tantervi szabályozás mellett (NAT 2007 felülvizsgálata után is) figyelemmel kísérjük országosan (időszakos mintavételezéssel) a Technika és életvitel tantárgy óraszámainak alakulását, a használt tankönyveket, tantermek, tankonyhák, iskolai gyakorlókertek meglétét, problematikáját, a megjelenő új rendeleteket, egyszóval minden a tantárggyal összefüggő tartalmi és módszertani elemet.

          Felelős koordinátorok:   Az elnökség minden tagja, részterületek szerint

  • A közoktatási és pedagógusképzési tankönyv, jegyzetellátottság javítása érdekében szorgalmazzuk a szakanyagok, oktatási segédanyagok készítését, szakmai értékelését és elterjesztését, bekapcsolódunk az igényeknek megfelelően a szerzői, a lektori munkákba is.

          Felelős koordinátorok: Sulák Istvánné, Ráczné Váradi Éva, Tóth Sándor a közoktatás területén,

Nemes József a felsőoktatás területén

  • Évente megrendezzük a TOE tudományos konferenciáját és az egyesületi közgyűléseket, ezzel is segítve a szakmai feltöltődést, egymás munkájának megismerését, a tapasztalatok cseréjét, aktuális kérdések megvitatását. Országos egyesületi programjainkat megjelentetjük az Oktatási Közlönyben, a Köznevelésben és  más szaktárgyi, szakmai folyóiratban.

         Felelős koordinátorok:   Ráczné Váradi Éva

Velner András

  • Az egyesület elnöksége figyelemmel kíséri a szakfolyóiratok, kiemelten a technika és életvitel terület szaklapjait, szaktárgyi publikálási lehetőségeket, - tekintettel a változó és nehezedő helyzetre, továbbá szakmailag támogatva fenntartásukat ( a Technika az iskolában, ill. a Módszertani közlemények”), kapcsolatot tart az egyesület a szerkesztő bizottságokkal. Éves Hírlevelünket is szakmai információs forrásnak tervezzük.

         Felelős koordinátorok:  Ráczné Váradi Éva

Velner András

  • Folyamatosan részt veszünk tagi, tisztségviselői képviselettel ill. bekapcsolódunk több országos szervezet munkájába. (pl. a Független Pedagógus Fórum, Közoktatáspolitikai Tanács Pedagógus Szakmai Szervezete, Projekpedagógiai Társaság, Tanárképzők Szövetsége Módszertani Szakosztály, Óvó és Tanítóképzők Szövetsége, stb.) Bővítjük az együttműködést, elsősorban a pedagógusokat tömörítő szervezetekkel,.

Felelős koordinátorok: Sulák Istvánné

Velner András

  • A Technikatanárok Országos Egyesülete egységes szervezet, mely a technikai nevelés ügyéért elkötelezett tagságát a közoktatás alap és középfokú iskoláiból, ill. a felsőfokú oktatás intézményeiből fogadja be. Szoros kapcsolatot tartunk a pedagógusképzés technika tanszékeivel, technika szakmai tagozatával az oktatás és a tanártovábbképzés fontosságának megfelelően.

Felelős koordinátorok: Dr. Kiss Sándor

Nemes József

  • Egyesületünk törekszik arra, hogy nemzetközi oktatásszakmai szervezetekkel való kapcsolattartásunk fennmaradjon és lehetőség szerint tovább bővüljön. (WOCATE, PATT, stb.) A testvériskolák kapcsolatai ill. felsőoktatási együttműködések azok a források, ahol együttműködési lehetőséget keresünk más technikatanár szervezetekkel is

Felelős koordinátor:    Dr. Kiss Sándor

  • Az elnökség továbbra is gondot fordít arra, hogy a kiemelkedő, tehetséges gyermekeknek legyen lehetősége az országos megmérettetésre is. Segítünk a műveltségi területünkhöz kapcsolódó szaktárgyi versenyek szervezésében, lebonyolításában. A technika szaktárgyi országos verseny és az életvitel és gyakorlati ismeretek országos verseny döntőjét évente más – más helyszínen tervezzük.

A szakmai pályázati rendszerek figyelésével és pályázatírással, ill. a sikeres pályázatok támogatási lehetőségével segíti a fenti programok megvalósítását.

Felelős koordinátorok: Ráczné Váradi Éva

Tóth Sándor

  • Figyelemmel kísérjük és segítjük a központi műhelyek munkáját. Országos listán feltérképezzük a meglévő műhelyeket, vezetőiket évi rendszerességgel problémafeltáró és megoldási lehetőségeket kereső megbeszélésre hívjuk össze. A tapasztalatok cseréje elősegíti a központi műhelyek minél hatékonyabb működését a technikaoktatás változásainak figyelembe vételével.

Felelős koordinátor:     Székelyhidi István

  • Az országban számos technikai neveléssel foglalkozó szaktanácsadó dolgozik lelkiismeretesen és képviseli a műveltségterületi, szakmai érdekeket (melyek egyre nyilvánvalóbban össztársadalmi érdekek is) egyre nehezebb körülmények között. Munkájuk segítésére, szakmai tapasztalataik megosztására fórumot rendezünk. Segítségükkel a tanáregyesületi munkát (szakmai segítséget és érdekvédelmet) egyre szélesebb körben kívánjuk megismertetni.

Felelős koordinátor:     Bodnár Tiborné

  • Tanáregyesületünk immár több éve működteti honlapját, melyen megjelentetjük a technikatanítással, szaktárgyi versenyrendszerekkel és a TOE munkájával kapcsolatos híreket, anyagokat.

Felelős koordinátor:     Tóth Sándor

  • A tervezett cselekvési program feltételezi a Oktatási és Kulturális Minisztériummal, ill. a Közoktatás Fejlesztési és Értékelési Főosztállyal való folyamatos kapcsolattartást.

Felelős koordinátorok: Velner András

Ráczné Váradi Éva

Dr. Kiss Sándor

  • Az elnökségi üléseket továbbra is változó helyszínnel tervezzük, hogy jobban megismerjük az általános iskolákban folyó munkát, az oktatást segítő múzeumok, központi műhelyek, tankönyvkiadók, stb. tevékenységét.

Felelős koordinátor:    Sulák Istvánné

  • A cselekvési program megvitatása és elfogadása után az elnökség folyamatosan végzi munkáját ( A szervezeti és működési szabályzat figyelembe vételével). A tevékenység rendszeres értékelése részben elnökségi üléseken, részben az éves közgyűléseken történik.

Felelős koordinátorok: Velner András

Ráczné Váradi Éva

Elfogadva: 2007. december 12-én

      Ráczné Váradi Éva                                              Velner András

tanár, TOE titkár                                   főiskolai docens, TOE elnök

Utolsó frissítés: 2010 november 15., hétfő 22:47
 
donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur casrzino saytleri casrzino saytleri donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur donomo bunusur tupubor sitecisi tupubor sitecisi tupubor sitecisi tupubor sitecisi tupubor sitecisi tupubor sitecisi tupubor sitecisi tupubor sitecisi behes sitecisi behes sitecisi onvirn ardrescisi tupibetr ardrescisi